Een mechanische sport… – NL

De DNRT 8h of Zandvoort vormde het strijdtoneel voor de eerste endurance race van het Spork Racing Team in 2024. Als quasi het enigste Belgische duo hoopten Ken Peeters en Jimmy Adriaenssens de tricolore zwart-geel-rode vlag vastberaden te verdedigen in de Sport klasse. Mits de ervaring die het Antwerpse team met deze wedstrijd heeft, was een goede notering zeker haalbaar.

Ken Peeters nam de start van de wedstrijd en zag de onstuimigheid van de andere deelnemers tegemoet. “Het was al in de openingsfase dat er in Scheivlak iemand de controle over het stuur verloor en de wedstrijd tijdelijk geneutraliseerd diende te worden. Na enkele ronden code 60 hernam de race zich tot een volgende neutralisatie voor een ander incident. Het was al na een klein half uurtje dat we ons voordeel trachtten te halen uit een neutralisatie en ik het stuur doorgaf aan Jimmy.”

Ook Jimmy kreeg de nodige neutralisaties onder de wielen geschoven maar na verloop van tijd kwam er meer vaart in de wedstrijd. De strijd voor de eerste plek brak los en het werd een haasje over waarbij zowel Jimmy en Ken in hun respectievelijke stints het gevecht aangingen met de andere kopstukken in de Sport-klasse. Met herhaaldelijke positiewissels, aan de leiding, dan weer tweede in de achtervolging door een pitstop, weer aan de leiding brak na een zevental uren de eindfase aan.

Bron: RH & TC

Jimmy Adriaenssens “Met inmiddels 7 van de 8 verplichte pitstops achter de kiezen, namen we uiteindelijk de leiding echt in handen en lag de overwinning voor het grijpen. Met een mooie voorsprong op de tweede positie, die overigens nog een extra pitstop diende af te werken, was de opdracht eenvoudig: geen fouten maken, nog eenmaal van piloot wisselen en ‘binnenbollen’. Helaas zag de wagen dat anders…” Op 40 minuten voor het einde, verloor de motor plots drastisch aan kracht. In zesde versnelling buffelend doorheen de Rob Slotemakerbocht, liet de Duitse krachtbron plots het leven en met een piloot, die ergens nog een sprankeltje hoop koesterde op een herstelling in de pits, bracht Jimmy de wagen aan een slakkengangetje binnen in de pits. Echter, het mocht niet zijn. Een snelle diagnose stelde dat de motor ter plekke herstellen onmogelijk was en het 2024-debuut van het duo Peeters-Adriaenssens eindigde in mineur.

“We waren zo dicht bij de overwinning en dan dit… Balen, echt balen is dit.” klonken Peeters-Adriaenssens quasi synchroon. Spork Racing blijft echter niet bij de pakken zitten en gooit de krachtige diesel spoedig op de operatie tafel, het jaar is immers nog lang genoeg om op jacht te gaan naar die welverdiende overwinning!

Download het persbericht als PDF-bestand