Zolder Gordon Star Festival: Weerom 4 podia! – NL

Na een betreurenswaardig incident tijdens de Trophée de Bourgogne kan men terecht zeggen dat het Spork Racing Team weer helemaal terug in de running van het kampioenschap is. Op de franse omloop werd de carrosserie van de Seat Leon SuperCopa n° 45 onherstelbaar beschadigt in een ongelukkige aanrijding bij het opkomen van de lange rechte lijn. Een wagen uit de T2-klasse boorde zich op volle snelheid in de passagierszijde van de Leon, de rolkooi werd 10cm naar binnen geplooid met de nodige breuken en scheuren tot gevolg. De carrosserie was dus met andere woorden volkomen onbruikbaar. Het duo Van Riel – Adriaenssens zag hun seizoen als afgelopen, maar door de oprechte verstandhouding tussen piloot en teamchef werd er al vlug een oplossing gevonden. Een week na de feiten stond de nieuwe SuperCopa-carrosserie te pronken in het Antwerpse atelier van Adriaenssens Herman.

Zondagmorgen, 08.00 uur stipt werd de overbouw aangevat. Het werk vlotte snel en s’avonds omstreeks 17.00 uur werd de nieuwe wagen weliswaar opgestart. De voldoening in de mechaniciens’ ogen was zo af te lezen. Afgelopen week werden de laatste details bijgewerkt in afwachting tot het Gordon Zolder Star Festival.

Vrijdagmiddag, wegens gebrek aan tijd zou de nieuwe wagen zijn eerste meters al meteen tijdens de eerste kwalificatie moeten afleggen. Het team was benieuwd… Uiteindelijk leek alles perfect te werken en was de stemming optimaal. Een bescheiden 4e startpositie in de Seat Leon Challenge was het resultaat. Eveneens de tweede kwalificatie werd met een gelijkaardig resultaat afgerond.

Zondag – wedstrijddag. Van Riel Philippe nam de start van de eerste race en na een twintigtal minuten kwam er een probleem op de proppen. De motor ‘draaide op drie poten’. Helaas gebeurde dit vóór de periode waarin een pilotenwissel was toegestaan en ging er veel tijd verloren. Met een achterstand van 2 ronden was de race eigenlijk beslist tenzij het noodlot ook zou toeslaan bij de andere wagens. Hoewel dit echter niet het geval was heeft Adriaenssens Jimmy toch nog net op de valreep 2 derde plaatsen in T3 en in de Seat Leon Challenge in de wacht kunnen slepen. De tweede race werd aangevat door Jimmy. De jongeling was duidelijk in zijn nopjes aangezien hij al na enkele ronden de eerste plaats in de Leon Challenge veroverde, samen met een 3e in T3. “Gedurende de eerste 10 ronden kon ik ’treintje rijden’ met Pierre-Yves Corthals, wat me zeker enkele nuttige seconden opleverde tegenover de oranje Leon van Cappocci – Minette. Na een 15-tal ronden was de oranje Leon dan ook volledig uit mijn achteruitkijkspiegel verdwenen en restte er me enkel nog de opdracht foutloos mijn stint af te werken en zoveel mogelijk voorsprong op te bouwen.” aldus Adriaenssens Jimmy. Zoals gewoonlijk verliep ook deze keer weer de pilotenwissel binnen een razendsnel tempo en stoof Philippe op een nog steeds eerste en derde plaats de pits buiten. Deze resultaten kon hij zonder moeite behouden met weerom 2 podia tot gevolg. Dit alles leidde voor het team tot een berg emoties aangezien er die dag een teamlid wegens ernstige omstandigheden overgebracht werd naar het hospitaal van Heusden.

Het Spork Racing Team zal zich de komende 3 weken grondig voorbereiden op de 12h de Spa. De Seat Leon SuperCopa n° 45 zal bestuurd worden door Van Riel Philippe, Adriaenssens Jimmy en Colman Georges.