BTCS 2009 met Seat Leon Supercopa – NL

Na 4 jaar actief te zijn geweest op het circuit met een 2000cc VW Golf 4 Touring Car in de BTCS (Belgian Touring Car Series), zullen Adriaenssens Jimmy (inmiddels 20j) en Van Riel Philippe hun kansen wagen met een krachtigere Seat Leon SuperCopa MK2 voorzien van een 2.0l turbo-motor. Met deze wagen zal het Spork Racing Team een trap hoger gaan strijden in het kampioenschap, in de klasse T3 . Als privéteam in hun klasse zullen ze het opnemen tegen Seat Sport België, Seat Sport Italië, BMW Motorsport en nog een tiental andere wagens. Kortom, het zal niet eenvoudig worden op te boksen tegen deze fabrieksteams. Dankzij de 20-koppige crew die al vele jaren het Spork Racing Team vormen zullen zelfs de laatste seconden tijdens de pitstops het verschil kunnen maken.

In het verleden heeft het Spork Racing Team duidelijk bewezen zijn mannetje te kunnen staan tegen zulke zware concurrenten. Men kijkt er de geschiedenis maar op na: 30 podia op amper 4 jaar tijd, waaronder 15 eerste plaatsen, een derde plaats in 2005 gevolgd door een klasse-overwinning in 2006 en een tweede plaats in het daaropvolgende jaar.

De nieuwe Seat Leon is ondertussen reeds volledig gemodificeerd en zal vanaf de eerste race meestrijden voor de top 3 in zijn klasse. Beide piloten gaan spoedig kennis maken met de wagen want de eerste Roll-Out wordt tussen dit en 3 weken gepland op één der Belgische circuits. Van Riel Philippe en Adriaenssens Jimmy ambiëren een kampioenstitel in 2009 en enkele top 3 plaatsen in het algemeen klassement. Spektakel verzekerd dus!

Ook dit jaar werkt het Spork Racing Team samen met Antwerp Racing, zij zullen de nieuwe wagen van Ivan Hopchet verzorgen. Zoals eerder aangekondigt zal hij komen met een Prodrive Subaru Impreza WRX STi. De wagen werd als basecar (straatmodel) aangekocht en wordt momenteel volledig aangepast.