25h VW Fun Cup: Jimmy Adriaenssens knap tweemaal derde in BTCS – NL

De BTCS – 25h VW Fun Cup stond op voor de zesde en zevende manche van het BTCS-kampioenschap. De belangen werden betwist gedurende tweemaal een uur. Er heerste een uitputtende hitte die van zowel wagen als piloot het uiterste eiste. Met een temperatuur van soms meer als 35°C in de schaduw werd de hitte ieders grootste vijand.

Het Spork Racing Team, dit keer aan de start met twee nagenoeg identieke Seat Leon Supercopa’s, kwam uiterst gemotiveerd en voorbereid opdagen. Enerzijds met de Supercopa van Jimmy Adriaenssens en anderzijds met de Supercopa van David Nye, een Engelse cup-piloot die van de Belgische racewereld kwam proeven.

“Nu mijn examens achterwege waren en ik afgestudeerd ben als Master Industrieel Ingenieur kon ik mij ten volle voorbereiden op de BTCS-manches tijdens de 25h VW Fun Cup. De eerste race verliep veelbelovend, zeker doordat ik langzaam maar zeker naderde op de eerste Leon in de Challenge. Helaas speelde de hitte me parten tegen het eind van de eerste race. Ongeveer een 8-tal ronden voor het einde viel mijn benzine druk af en toe weg. Hoewel ik nagenoeg zeker was dat ik voorzien was van genoeg brandstof kon ik het probleem niet vatten. Steeds vaker en vaker hield de wagen in en vergrootte de gap tussen mij en mijn voorligger. De wagen van Christian Franck achter mij maakte hier handig gebruik van en kwam stilletjes aan dichter. Uiteindelijk heb ik mijn tweede positie moeten afgeven en ben ik verdienstelijk derde geëindigd. Na afloop van de eerste race bleek de toevoerpomp in mijn benzinetank defect te zijn. Het is en blijft natuurlijk een mechanische sport en men kan nooit alles uitsluiten…” aldus Jimmy Adriaenssens.

Tijdens de tweede race behaalde Jimmy eveneens een derde positie waardoor hij nu nog steeds leider is in de Challenge met 10 punten voorsprong.

David Nye: “Reeds begin dit jaar werd ik uitnodigd door het Spork Racing Team om onder hun kleuren mee enkele races te betwisten. Ik moet eerlijk toegeven dat ik versteld stond van de manier waarop het team sfeer, plezier en vooral professionalisme kan combineren. Het is een buitengewoon team waar ik heel graag mee samenwerk en waarvan het potentieel uiterst hoog ligt. Ook de sfeer in dit Belgische kampioenschap spreekt boekdelen. Ik heb nu mijn eerste races afgewerkt op Spa en ik popel reeds om in september weer deel te nemen. Uiteraard opnieuw met het Spork Racing Team!!”

Ook het team had niets dan lof over de Engelse cuppiloot, het klikte echt onmiddellijk. Nu is het wachten geblazen tot september waar Spork weer effectief 2 Supercopa’s aan de start brengt. Alleen dit keer met drie piloten…