Francorchampagne: Mooie samenwerking tussen Adriaenssens – Meulders -NL

Francorchampagne, het voorlaatste raceweekend van de Belgian Touring Car Series leverde weer enkele mooie resultaten op voor het Brasschaatse Spork Racing Team. Adriaenssens Jimmy die dit keer zijn Seat Leon Supercopa MK2 n° 45 deelde met Meulders Wim viel twee maal in de prijzen.

Wim Meulders die optekende voor de start van de eerste race, mocht zijn kunsten bewijzen op een droog en zonnig Spa-Francorchamps. Al meteen klom hij op in het peloton om na ongeveer 40 minuten het stuur te overhandigen aan de jonge vechthaan. Op dat moment stond de wit-rode Leon 4e geklasseerd. “Ik kreeg de wagen in uitstekende conditie en al meteen kreeg ik van het team doorgeseind dat we tijdens de pilotenwissel 1 plaats hadden gewonnen. Ik stond dus op een mooie derde plaats binnen de Challenge. Hiervoor een woordje van dank aan de leden van het team die het mij elke keer mogelijk maken om steeds als snelste de pits te verlaten. Vanaf dat moment probeerde ik alles uit te wagen te halen, zonder iets te overbelasten. Iedereen weet dan ook dat bij zulk warm weer de voorbanden van een Seat Leon het enorm zwaar te verduren krijgen. Uiteindelijk werd mijn tactische aanval beloond en op de valreep wist ik nog een 2e positie in de Challenge binnen te halen en tot de 4e stek te stijgen in de felbestreden T3-klasse.” aldus een tevreden Jimmy.

De start van de tweede race nam de jongeling voor zijn rekening. In tegenstelling tot andere races uit het verleden kon Jimmy dit keer geen grote voorsprong uitbouwen in de eerste ronde. “Ik werd helaas enorm opgehouden in de eerste 2 ronden waardoor ik cruciale seconden verloor op de top 3 van de T3-klasse. In de Leon Challenge zat ik daarentegen wel vooraan aangezien ik mijn gehele stint als 3e Leon heb verreden.” Uiteindelijk kwam de jonge belofte pitten om het stuur te overhandigen aan Wim Meulders. Weerom werd er een positie gewonnen tijdens de snelle en zuivere pilotenwissel zodat Wim als 2e Leon het circuit betrad. Uiteindelijk werkte hij opnieuw een mooie stint af en werd het duo opnieuw 2e (Seat Leon Challenge) en 4e (T3).