Persvoorstelling: Spork Racing met 2 Supercopa’s in BTCS 2011 – NL

Na een winter van ontwikkelingen bevestigt het Antwerpse Spork Racing Team in 2011 deel te nemen aan de Belgian Touring Car Series. Dit seizoen tekenen zij zelfs op met 2 Seat Leon Supercopa’s, op wagen n° 45 rijdt het gekende duo Adriaenssens Jimmy – Nye David W. en op wagen n° 51 verwelkomen zij De Graef Wim – De Maeijer Gunther – Van Kelst Kris. Allen piloten die uiterst gemotiveerd de kleuren van het Spork Racing Team zullen verdedigen.

Tijdens enkele testdagen te Zolder maakten De Graef – De Maeijer –Van Kelst reeds kennis en zij waren duidelijk onder de indruk van de wagen. “Vanaf de eerste meters voel je duidelijk het potentieel van de motor, als je dan na enkele ronden de stabiliteit en de reacties van de wagen daarbij neemt weet je onmiddellijk dat je de juiste keuze hebt gemaakt. Momenteel is het echt een kwestie om de snelheid en het vertrouwen in de wagen op te bouwen. We kunnen zeker stellen dat we na afgelopen testdagen reeds massa’s gevoel hebben weten te verwerven in deze Spaanse bolide en we er bijna klaar voor zijn. Binnenkort staat er nog 1 testsessie gepland te Spa opdat we er in Zolder uiterst voorbereid tegenaan kunnen gaan!” aldus een korte noot van het nieuwe trio.

Ook Jimmy Adriaenssens en David W. Nye kijken vol spanning uit naar de start van het seizoen. “Daar het nu een winter geleden is sinds de laatste circuitkilometers zal het een kwestie worden van de nodige reflexen terug te vinden. De feeling voor snelheid en lijnen verdwijnt niet, maar die scherpte en het correct kunnen reageren in noodsituaties is toch even op te frissen. Ik heb reeds één testdag kunnen afwerken en er volgt ongetwijfeld nog een volgende. Het zij die laatste tienden waar ik en David graag nog een beetje op willen werken.” deelde de inmiddels 22-jarige vechthaan met ons mee.

Afgelopen zaterdag hield het Spork Racing Team een geslaagde persvoorstelling waar piloten, mechaniciens, sympatisanten, … talrijk op aanwezig waren. De wagens, gehuld in een nieuw kleedje waren te bezichtigen en het deed de leden deugd zoveel positieve reacties te ontvangen over de looks van hun krachtbronnen. Nu wordt het aftellen naar de eerste beproeving te Zolder, waar iedereen ontgetwijfeld gespannen naar uitkijkt!

Een ander nieuwtje is dat het Spork Racing Team dit jaar zal uitkomen in de 24h de Barcelone. Hiervoor zijn er nog enkele zitjes vrij!