Trophée de Bourgogne – BTCS Update – Spork Racing aast op podium op Franse bodem – NL

BTCS – Trophée de Bourgogne: Zaterdag 30 april stond reeds op voor 2 kwalificaties van 45min. Het Spork Racing Team dat opnieuw aan de start kwam met 2 nagenoeg identieke Supercopa’s was met volle moed afgezakt naar het Franse Dijon. Adriaenssens Jimmy – Nye David W. bestuurden opnieuw Supercopa n° 45 terwijl de teugels van Supercopa n° 51 in handen lagen van De Graef Wim en Van Kelst Kris.

In de eerste kwalificatie werd een licht verkeerde setup gehanteerd waardoor niet onmiddellijk het verschil gemaakt kon worden, maar mits wat feedback van de piloten werden er al snel enkele seconden gevonden. “In het aanremmen van de eerste bocht kregen we allen af te rekenen met een onstabiele wagen. Als we echt het onderste uit de kan wilden halen slingerde de wagen van links naar rechts en moesten we onze strijd herzien. Mits het herafstellen van de ophanging lag de wagen veel stabieler.” Aldus een korte noot van beide pilotenduo’s.

De tweede kwalificatie verliep dan ook aanzienlijk beter. “De wagen lag in de remzones als een trein en het was weer mogelijk om onmiddellijk vol op het gas te gaan. Mits wat onder- en overstuur (mede dankzij het warme weer) lag de wagen echt heerlijk en kon ik onmiddellijk een derde tijd in de wacht slepen!” aldus een tevreden Jimmy Adriaenssens.

Na dit positieve resultaat maakt het Spork Racing Team zich op voor de derde manche van het BTCS-kampioenschap dit zaterdag om 16.20u van start zal gaan!