Peeters-Adriaenssens starten het seizoen met een derde plek in de DNRT – NL

Zaterdag 8 mei 2021 stond de eerste endurance wedstrijd dit seizoen van het duo Peeters-Adriaenssens op de planning. In de gekende gifgroene BMW 1.20d verdedigden zij de kleuren van het Antwerpse Spork Racing Team over een acht uur durende wedstrijd in het Nederlandse DNRT kampioenschap. Na een winter van variƫrende Corona-maatregelen, waren de rijders en het team verheugd zich weer volop te kunnen focussen op de autosport en een gooi te doen naar een mooie eindklassering op Circuit Zandvoort.

Ken Peeters nam de start van de wedstrijd voor zijn rekening: “Hoewel een endurance wedstrijd over acht uur niet gewonnen zal worden in de eerste ronde of de eerste stint, was de ambitie en de vechtlust van menig rijder duidelijk te merken. Onstuimige en iets minder beredeneerde aanvallen werden geplaatst in het deelnemersveld en dus was het een kwestie van de kat uit de boom te kijken. De sterkte van onze formatie zit hem overwegend in de pitstopstrategie, gezien de zuinigheid van onze dieselaangedreven krachtbron, dus werd het de gehele wedstrijd taak om te doseren, goed ritme te houden, de pitstops zo kort mogelijk te houden en hopelijk via die weg hier en daar te profiteren van een ‘code 60’. De onstuimigheid typeerde zich verrassend genoeg wel enkel in het eerste en laatste wedstrijduur, doorheen de wedstrijd zelf was er meer voorzichtigheid geboden in het veld, dus konden we onze strategie probleemloos waarmaken.”. Aldus de Schildenaar die vijf van de negen stints voor zijn rekening nam.

 Jimmy Adriaenssens: “Het was een race naar mijn hart, stints op het droge, stints in de overgang en stints in de stroelende regen. Ik heb genoten! De intrinsieke snelheid die de wagen een klein beetje mist ten opzichte van de andere deelnemers uit de klasse, kon je in de regenomstandigheden volledig wegcijferen. Mits een defensieve lijn en vooral het constant zoeken naar de stukken asfalt die het meeste grip boden, konden we steeds in de top 3 vechten voor de knikkers. Ik heb vooral ook mijn lol gehad in het opheffen van de vele ‘code 60’s’. Hoe vaak de rijders voor en achter mij onoplettend te laat op het gas gingen toen de groene vlaggen werden bovengehaald, bizar! Wetende dat iedereen vaak strijdt voor seconden en dan zoveel laat liggen bij herstarts, ongelooflijk. Je moet er echt je voordeel mee doen. Het is ook omwille van het totaalplaatje dat we in de eindnotering de derde plaats hebben kunnen binnenrijven met slechts 56 seconden voorsprong op plaats 4. Een welgemeende dank dus aan het Spork Racing Team en Ken Peeters voor de topjob die ze leverden! Rust roestte duidelijk niet deze winter, kudos!”

Het duo Peeters-Adriaenssens behaalde dus een mooie derde plaats in de klasse en een 18e plek in de generale rangschikking van 50 wagens. Uiteraard smaakt dit naar meer en binnenkort tekenen ze present voor de volgende DNRT 8h wedstrijd. Klaar voor hopelijk meer silverware!

Download het persbericht als PDF-bestand